Ανασφάλιστο όχημα

Asfaleiagiamena.gr |

Βάσει νομοθεσίας, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη απαγορεύεται να κυκλοφορούν οχήματα χωρίς ασφάλιση. Σε τυχόν έλεγχο, η κυκλοφορία ανασφάλιστου οχήματος έχει ως αποτέλεσμα μεγάλα πρόστιμα και ποινές.

Αφ’ ενός, το οικονομικό κομμάτι για πρόστιμο ανασφάλιστου οχήματος είναι πολύ μεγάλο. Ωστόσο υπάρχει και η διοικητική πλευρά των ποινών, καθώς η κυκλοφορία οχήματος χωρίς ασφάλεια έχει ως αποτέλεσμα την αφαίρεση των πινακίδων για 6 μήνες, της άδειας κυκλοφορίας, όπως και του διπλώματος του οδηγού.

Ακόμα δηλαδή και εάν έχετε παραπάνω από ένα οχήματα και ένα εκ των οποίων είναι ανασφάλιστο, εάν σας «πιάσουν», με την αφαίρεση του διπλώματός σας δεν θα μπορείτε να κυκλοφορείτε με κανένα από τα οχήματά σας. Σε περίπτωση εμπλοκής σας σε ατύχημα με δική σας υπαιτιότητα και ανασφάλιστο όχημα, τότε η αφαίρεση των πινακίδων, άδειας και διπλώματος διαρκούν για μεγαλύτερο διάστημα.

Επίσης, το ποσό για τα πρόστιμα ξεκινάει από τα 250€ για μηχανάκι, 500€ για αυτοκίνητο και 1.000€ για λεωφορεία και φορτηγά.

 

H καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου

Πάρτε άμεσα προσφορά από 25 ασφαλιστικές εταιρείες και εξοικονομήστε έως 250€!

Ποινικές κυρώσεις

Η κυκλοφορία ενός ανασφάλιστου οχήματος στην Ελλάδα επισύρει όχι μόνο οικονομικές και διοικητικές κυρώσεις, αλλά και νομικές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος φυλάκισης από 2 έως 12 μήνες και πρόστιμο της τάξεως των 3.000€.

Η ΓΓΠΣ είναι υπεύθυνη για την ταυτοποίηση των ανασφάλιστων οχημάτων, η οποία ειδοποιεί τους κατόχους για άμεση ασφάλισή τους. Η παράβλεψη των ειδοποιήσεων φέρει ως αποτέλεσμα τα πρόστιμα.

Ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα

Εάν εσείς διαθέτετε κανονικά ασφάλεια αυτοκινήτου, αλλά εμπλακείτε σε ατύχημα όπου το άλλο μέρος είναι ανασφάλιστο και δική τους υπαιτιότητα ατυχήματος, τότε δικαιούστε 100% κάλυψη από την ασφαλιστική εταιρεία σας ή απευθείας από το επικουρικό ταμείο.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες συνηθίζεται να έχουν κάλυψη από ανασφάλιστο σε περίπτωση ατυχήματος. Πρακτικά, καλύπτεται από το επικουρικό ταμείο στο οποίο συμμετέχουν όλες οι εταιρείες.

Στην περίπτωση όπου εμπλακείτε εσείς σε ατύχημα χωρίς να έχετε ασφαλίσει το όχημά σας, τότε θα έρθετε αντιμέτωποι με τις συνέπειες και τα διοικητικά πρόστιμα που έχουμε ήδη αναφέρει. Τα συμβόλαια ασφάλισης αυτοκινήτου ξεκινάνε από πολύ χαμηλό κόστος, επομένως, σας συμφέρει να ασφαλίσετε άμεσα το όχημά σας και να αποφύγετε τυχόν κυρώσεις, άγχος και ζημία σε περίπτωση ατυχήματος.

H καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου

Πάρτε άμεσα προσφορά από 25 ασφαλιστικές εταιρείες και εξοικονομήστε έως 250€!