Ασφάλεια αυτοκινήτου 1400 κυβικά

Ασφαλεια αυτοκινητου | Ασφαλεια αυτοκινητου τιμες |

Στη χώρα μας τα αυτοκίνητα 1400 κυβικών αποτελούν ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή, καθώς είναι οικονομικά στην κατανάλωση, έχουν υψηλές αποδόσεις και χαμηλό κόστος απόκτησης. Τα περισσότερα μοντέλα 1400 κυβικών είναι συνήθως οικογενειακά sedan ή μικρά αυτοκίνητα πόλης, των οποίων οι αποδόσεις μπορεί να φτάσουν έως τα 180-200 άλογα, εάν διαθέτουν turbo. Βάσει των παραπάνω στοιχείων, γίνονται σαφείς οι λόγοι για τους οποίους τα αυτοκίνητα 1400 κυβικών αποτελούν μια τόσο δημοφιλή επιλογή.

Τιμές ασφάλισης
Τα κυβικά ενός αυτοκινήτου αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα που θα επηρεάσει το κόστος ασφάλισής του, όχι όμως τον μοναδικό. Το τελικό κόστος μπορεί να επηρεαστεί από πολλαπλούς παράγοντες, με ενδεικτικούς το κόστος αγοράς του αυτοκινήτου, την ηλικία του οδηγού και του οχήματος.

Η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου!

Πάρτε άμεσα προσφορά απο τις καλύτερες ασφαλιστικές και εξοικονομήστε έως 250€ το χρόνο

Το κόστος του εκάστοτε συμβολαίου μπορεί να διαφέρει και να κινείται μεταξύ πολύ οικονομικών συμβολαίων, έως και πολύ ακριβών, το οποίο μπορεί να επηρεαστεί από τις καλύψεις που αναζητά ο κάθε ιδιοκτήτης οχήματος, σε συνδυασμό με τους παραπάνω παράγοντες.

Πώς επηρεάζουν το κόστος τα κυβικά ή τα άλογα του οχήματος;

Το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου θα διαμορφωθεί ανάλογα με τα κυβικά του -δηλαδή με τους φορολογήσιμους ίππους- και όχι με τα άλογα που εμφανίζει στο δυναμόμετρο. Επομένως, ένα αυτοκίνητο των 1400 κυβικών μπορεί να βγάζει 200 άλογα στο οποίο να αντιστοιχεί χαμηλή ασφάλεια, ενώ ένα αυτοκίνητο των 2000 κυβικών με 145 άλογα να κοστολογείται με υψηλότερα ασφάλιστρα.

Φυσικά, πλέον με τους Turbo κινητήρες νέας γενιάς, τα οχήματα λίγων κυβικών μπορούν να διαθέτουν πολλά άλογα. Ωστόσο, σε ό, τι έχει να κάνει με την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας σχετικά με την ιπποδύναμη, το μόνο που χρειάζεται να σας απασχολεί είναι τα κυβικά του οχήματος.

Η μάρκα του αυτοκινήτου επηρεάζει τα ασφάλιστρα στα 1400 κυβικά;

Η μάρκα του αυτοκινήτου που θα επιλέξετε, δεν επηρεάζει σημαντικά το κόστος ασφάλισης. Παρ’ όλα αυτά, οι ασφαλιστικές εταιρείες κατηγοριοποιούν τα αυτοκίνητα βάσει κινδύνου ατυχήματος.

Συνήθως, ένα γρήγορο, σπορ αυτοκίνητο έχει υψηλότερα ασφάλιστρα από τα οικογενειακά sedan. Σε τέτοιες περιπτώσεις επηρεάζει το κόστος και η ηλικία του οδηγού, καθώς συνηθίζεται τα οχήματα που απευθύνονται σε νέους, τα οποία διαθέτουν μεγάλη ιπποδύναμη και αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες να έχουν περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσουν ατυχήματα, επομένως οι ασφαλιστικές εταιρείες τα ασφαλίζουν με υψηλότερο κόστος.

Ποια ασφαλιστική εταιρεία να επιλέξω;

Η συγκεκριμένη ερώτηση δεν έχει ιδιαίτερα σαφή απάντηση, καθώς στη χώρα μας υπάρχουν πολλές εταιρείες που μπορείτε να εμπιστευθείτε. Εμείς θα σας συνιστούσαμε να επιλέξετε μια εταιρεία που διαθέτει μεγάλη εμπειρία και δραστηριοποιείται για αρκετά χρόνια στο χώρο των ασφαλίσεων, με καλή φήμη στην πραγματοποίηση των πληρωμών και στην εξυπηρέτηση των πελατών της.

Η κατάλληλη εταιρεία θα πρέπει να βρεθεί δίπλα σας σε κάποια δύσκολη στιγμή πιθανού ατυχήματος και να σας αποζημιώσει εγκαίρως. Επομένως, είναι προτιμότερο να επενδύσετε περισσότερα χρήματα σε μία αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία, η οποία θα σας προσφέρει μεγαλύτερη σιγουριά και ηρεμία, παρά να εμπιστευθείτε μια μικρότερη εταιρεία για τη φερεγγυότητα της οποίας δεν είστε σίγουροι.

Με ποιο τρόπο να ασφαλίσω το όχημά μου;

Εδώ η απάντηση είναι εύκολη. Επιλέξτε online ασφαλιστική εταιρεία, συγκρίνοντας τα προτεινόμενα συμβόλαια, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του οχήματός σας, για να βρείτε αυτό που σας συμφέρει καλύτερα, σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Ιδιαίτερα για οχήματα 1400 κυβικών, θα βρείτε αρκετές επιλογές συμβολαίων, καθώς αποτελούν την πλειοψηφία των οχημάτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας. Με την πληθώρα χρήσεων και κατηγοριών τους -αυτοκίνητο πόλης, οικογενειακό sedan, σπορ- είναι εύκολο να κατανοήσουμε τον λόγο που είναι τόσο δημοφιλή.

Η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου!

Πάρτε άμεσα προσφορά απο τις καλύτερες ασφαλιστικές και εξοικονομήστε έως 250€ το χρόνο