Ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας στεγαστικού δανείου

Ασφάλεια σπιτιού | Ασφάλεια σπιτιού τιμές |

Εάν αγοράζετε κατοικία με δανειδότηση, τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψιν την ασφάλεια σπιτιού ενυπόθηκης κατοικίας, ή αλλιώς ασφάλεια σπιτιού για στεγαστικό δάνειο.

Η τράπεζα που σας χορηγεί το δάνειο επιθυμεί να είναι εξασφαλισμένη σε περίπτωση καταστροφής και να είναι βέβαιη ότι θα λάβει τα χρήματα που σας έχει δανείσει. Επομένως, θα σας ζητήσει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο με κάποια εταιρεία. Το συμβόλαιό σας μπορεί να είναι με όποια εταιρεία εσείς επιθυμείτε, αρκεί να περιλαμβάνει τις καλύψεις που θα ορίσει η τράπεζά σας.

Η ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας προσφέρει ασφάλεια κατ’ αρχάς στην τράπεζα ότι δεν θα χάσει τα χρήματά της, αλλά και για εσάς, καθώς σε περίπτωση καταστροφής θα αποζημιωθείτε και δεν θα σας μείνει το χρέος του δανείου. Στο «…» μπορείτε να συγκρίνετε τις προσφορές από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες και να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει.

Προσφορά από Insurance Market

Μην χάνετε άλλο χρόνο πάρτε προσφορά τώρα!

Τι καλύψεις ζητούνται για ασφάλεια στεγαστικού δανείου

Το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας θα πρέπει να περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις που ζητάει η τράπεζά σας που σας δανείζει το κεφάλαιο για την αγορά σπιτιού. Οι καλύψεις που ζητούνται συνήθως είναι:

  • Κάλυψη ζημιών από φυσικά φαινόμενα
  • Κάλυψη πυρκαγιάς
  • Κάλυψη σεισμού
  • Κάλυψη κλοπής

Φυσικά θα πρέπει να ενημερωθείτε συγκεκριμένα από την τράπεζά σας για τις ακριβείς προϋποθέσεις και κανόνες ασφαλιστήριου συμβολαίου που ορίζει. Ωστόσο, συνήθως οι απαιτήσεις των χρηματοπιστωτικών οργανισμών βασίζονται στις παραπάνω κατηγορίες.

Ασφαλιστικές εταιρείες κάλυψης κατοικίας

Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες δεν παρέχουν συμβόλαια ασφάλισης κατοικίας. Υπάρχουν εταιρείες που ειδικεύονται σε ασφάλιση αυτοκινήτου ή γενικά οχημάτων, ενώ κάποιες προσφέρουν και ασφάλιση κατοικιών.

Στο «…» θα βρείτε όλες τις προσφορές από τις ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Αναζητήστε προσφορές ασφάλειας ενυπόθηκης κατοικίας και συγκρίνετε το κόστος και τις παρεχόμενες καλύψεις τους για να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει.

Πού θα ασφαλίσετε την κατοικία σας και πώς θα μειώσετε το κόστος

Ασφάλιση κατοικίας για στεγαστικό δάνειο μπορείτε να κάνετε σε όποια ασφαλιστική εταιρεία επιθυμείτε. Πιθανόν η τράπεζα να σας πιέσει να συνάψετε ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την ίδια, ωστόσο με την εγκύκλιο 462 της ΤΤΕ είναι σαφές ότι δεν είστε υποχρεωμένοι για κάτι τέτοιο.

Είναι αποκλειστικά δική σας απόφαση πού θα ασφαλίσετε την ενυπόθηκη κατοικία σας, αρκεί το συμβόλαιό σας να καλύπτει τις προϋποθέσεις που απαιτεί η τράπεζα από την οποίο δανειοδοτείστε.

Για να μειώσετε το κόστος των ασφαλίστρων σας μπορείτε να κάνετε τα παρακάτω:

  • Εγκαταστήστε σύστημα προηγμένου συναγερμού
  • Εγκαταστήστε σύστημα πυρασφάλειας
  • Τοποθετήστε θωρακισμένη πόρτα νέας τεχνολογίας

Δεδομένου ότι οι παραπάνω ενέργειες μειώνουν τον κίνδυνο κλοπής, πυρκαγιάς κ.α., το αποτέλεσμα είναι να μειωθεί το κόστος του ασφαλιστήριου συμβολαίου σας.

 

Προσφορά από Insurance Market

Μην χάνετε άλλο χρόνο πάρτε προσφορά τώρα!