Ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου

Asfaleiagiamena.gr |

Με την ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου, εάν το όχημά σας κλαπεί, θα είστε εξασφαλισμένοι ότι η ασφαλιστική εταιρεία θα σας καλύψει και θα σας αποζημιώσει για το κλεμμένο υλικό, βάσει των όρων του συμβολαίου σας.

Μπορείτε να ασφαλίσετε το αυτοκίνητό σας τόσο για μερική, όσο και για ολική κλοπή. Καλό θα ήταν να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το τι θα επιλέξετε, ώστε την ώρα που θα χρειαστεί να αποζημιωθείτε, να μη βρεθείτε σε δυσάρεστη θέση. 

Διαφορές μερικής και ολικής κλοπής

Εάν επιθυμείτε προστασία από κλοπή στο συμβόλαιο του αυτοκινήτου σας, τότε θα πρέπει να προσθέσετε και την μερική και την ολική κλοπή. Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των 2 καλύψεων και εάν επιθυμείτε πλήρη εξασφάλιση και κάλυψη από την ασφαλιστική εταιρεία σας, τότε καλό θα είναι να τα συμπεριλάβετε και τα 2.

Η Καλύτερη ασφάλεια αυοκινήτου!

Πάρτε άμεσα προσφορά απο τις καλύτερες ασφαλιστικές και εξοικονομήστε έως 250€ το χρόνο

Με την μερική κλοπή είστε καλυμμένοι για αντικείμενα που πιθανόν να αφαιρεθούν από το όχημά σας, όπως ηχοσύστημα, καθίσματα, προφυλακτήρες κ.α. Δώστε προσοχή σε έξτρα εξοπλισμό, καθώς δε συνηθίζεται να καλύπτεται από το συμβόλαιο, εκτός και αν καταγράφεται.

Με την ολική κλοπή είστε καλυμμένοι σε περίπτωση κλοπής του οχήματος εάν δε βρεθεί σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, συνήθως 90 ημερών. Ωστόσο, εάν βρεθεί κάποιο μέρος του οχήματος, όπως ένας προφυλακτήρας ή το σασί του, τότε η ασφαλιστική εταιρεία δε θα το θεωρήσει ολική κλοπή, καθώς βρέθηκαν μέρη του οχήματος. Έτσι, θα σας αποζημιώσει μόνο για ένα μέρος του ποσού ή και καθόλου.

Για αυτό το λόγο και για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως, θα πρέπει να προσθέτετε στο συμβόλαιό σας τόσο την ολική, όσο και την μερική κλοπή.

Μικτή ασφάλεια και κλοπή

Στα συμβόλαια μικτής ασφάλειας η μερική και η ολική κλοπή συνηθίζεται να βρίσκονται μέσα στις καλύψεις. Στην πράξη, η μικτή ασφάλεια προσφέρει πλήρη κάλυψη του αυτοκινήτου σας. Φυσικά όμως, θα πρέπει να εξετάζετε με προσοχή τους όρους και τις λεπτομέρειες του συμβολαίου σας προτού υπογράψετε.

Η μικτή ασφάλεια, λοιπόν, σας εξασφαλίζει απέναντι σε όποιον κίνδυνο εμφανιστεί.

Τι να κάνετε σε περίπτωση κλοπής

Εάν εντοπίσετε κάποια παραβίαση του αυτοκινήτου σας, είτε πρόκειται για σπασμένο τζάμι από το οποίο σας έκλεψαν πράγματα, είτε πρόκειται για ολική κλοπή του αυτοκινήτου, τότε πρέπει να καλέσετε άμεσα την αστυνομία και να δηλώσετε το συμβάν ή την κλοπή.

Κατόπιν της δήλωσης θα πρέπει να πάρετε ένα αντίγραφό της και να επικοινωνήσετε με την ασφαλιστική εταιρεία σας. Ενημερώστε τους για το συμβάν και διευκρινίστε εάν χρειάζονται επιπλέον έγγραφα για τη διαδικασία της αποζημίωσης.

Ποια εταιρεία να εμπιστευθείτε

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ασφάλισης αυτοκινήτου και μπορείτε να εμπιστευθείτε την ασφάλεια της περιουσίας σας. Αναζητήστε στο «…» όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες και επιλέξτε αυτή που σας καλύπτει με την πιο συμφέρουσα οικονομική προσφορά.

Η Καλύτερη ασφάλεια αυοκινήτου!

Πάρτε άμεσα προσφορά απο τις καλύτερες ασφαλιστικές και εξοικονομήστε έως 250€ το χρόνο