Ασφάλεια
μηχανής

Μπορείτε πολύ καλά να αντιληφθείτε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το σωστό ασφαλιστήριο συμβόλαιο όταν πρόκειται για μηχανή,  είτε πρόκειται για μηχανές μεγάλου κυβισμού, είτε για μικρότερες.

Το κατάλληλο συμβόλαιο που θα καλύπτει τις ανάγκες σας μπορεί να αποδειχθεί το ίδιο σημαντικό, όπως το να αγοράζατε την ίδια την μηχανή.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες συνηθίζουν να έχουν αρκετές διαφορετικές καλύψεις για τα συμβόλαια που αφορούν μηχανές και θα πρέπει να επιλέξετε με μεγάλη προσοχή την εταιρεία που θα μπορέσει να ανταποκριθεί επάξια στις ανάγκες σας. Αναζητήστε το κατάλληλο συμβόλαιο που θα ανταποκρίνεται τόσο στις ασφαλιστικές καλύψεις που επιθυμείτε να έχετε, όσο και στον οικονομικό προϋπολογισμό που θα μπορέσετε να υποστηρίξετε.

Στο «…» θα μπορέσετε να βρείτε τα διαθέσιμα συμβόλαια για ασφαλεια μηχανης, από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες. Συγκρίνετε τις παροχές και το κόστος τους και βρείτε αυτό που ταιριάζει σε εσάς. Εξοικονομήστε χρόνο και χρήματα με μία απλή αναζήτηση στη σελίδα μας.

Πάρε προσφορά για ασφάλεια μηχανής!

Συγκρίνετε τιμές σε 25 ασφαλιστικές και βρείτε τη φθηνότερη ασφάλιση για μηχανή online!

Ασφαλεια μηχανης | Ασφαλεια μηχανης τιμες |

Βασικά στοιχεία ασφαλιστήριου συμβολαίου μηχανής

Οι παρεχόμενες καλύψεις στα συμβόλαια ασφάλισης μηχανών δε διαφέρουν ιδιαίτερα σε σχέση με αυτά του αυτοκινήτου, δεδομένου ότι δε διαφοροποιούνται τα ανώτατα ποσά αποζημίωσης.

Η οδική βοήθεια και η νομική κάλυψη, επίσης, συνήθως δεν συμπεριλαμβάνονται στα ασφαλιστήρια συμβόλαια μηχανής, ωστόσο καλό θα ήταν να τα προσθέσετε, για να είστε πάντα ήρεμοι, σε ό, τι κι αν συμβεί.

Στα συμβόλαια βασικής ασφάλισης καλύπτονται σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές που τυχόν έχετε προκαλέσει σε τρίτους, σε ατύχημα δικής σας υπαιτιότητας. Οι ζημιές που μπορεί να προκληθούν στη δική σας μηχανή, δεν καλύπτονται. Επίσης, θα πρέπει να έχετε υπόψιν ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν διαθέτουν πακέτα πλήρης μικτής ασφάλειας για μηχανές.

Ασφάλεια μηχανής χωρίς δίπλωμα

Πολλές φορές, ιδιαίτερα νέοι σε κωμοπόλεις και χωριά, προσπαθούν να βρουν τρόπο ασφάλισης για το μηχανάκι με το οποίο κυκλοφορούν, χωρίς ακόμα να διαθέτουν οι ίδιοι το δίπλωμα που απαιτείται από το νόμο. Φυσικά, καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν προχωρά σε συμβόλαιο εάν ο οδηγός δεν είναι κάτοχος διπλώματος.

Πέρα από το γεγονός ότι είναι πολύ επικίνδυνο να οδηγείτε χωρίς δίπλωμα, πρέπει να γνωρίζετε ότι κάτι τέτοιο είναι ενάντια στους νόμους της χώρας μας. Επομένως, δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να μπορέσετε να ασφαλίσετε τη μηχανή σας χωρίς δίπλωμα.

Ασφαλεια μηχανης | Ασφαλεια μηχανης τιμες |

Ασφάλιση μηχανής online

Στο ίντερνετ υπάρχουν πολλές εταιρείες που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν την πιο οικονομική ασφάλεια μηχανής, όμως πώς θα βρείτε αυτή που ταιριάζει σε εσάς και τις ανάγκες σας;

Στη σελίδα μας θα μπορέσετε να βρείτε όλες τις προσφορές από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας μας, καθώς και τις καλύψεις που προσφέρουν. Συγκρίνετε τα συμβόλαια και τις τιμές τους και ανακαλύψτε την καλύτερη επιλογή για εσάς.

  Ασφάλιση μηχανής online

  Στο ίντερνετ υπάρχουν πολλές εταιρείες που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν την πιο οικονομική ασφάλεια μηχανής, όμως πώς θα βρείτε αυτή που ταιριάζει σε εσάς και τις ανάγκες σας;

  Στη σελίδα μας θα μπορέσετε να βρείτε όλες τις προσφορές από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας μας, καθώς και τις καλύψεις που προσφέρουν. Συγκρίνετε τα συμβόλαια και τις τιμές τους και ανακαλύψτε την καλύτερη επιλογή για εσάς.

  Πάρε προσφορά για ασφάλεια μηχανής!

  Συγκρίνετε τιμές σε 25 ασφαλιστικές και βρείτε τη φθηνότερη ασφάλιση για μηχανή online!

  Σύγκριση τιμών ασφάλειας μηχανής

  Στο «…» μπορείτε να αναζητήσετε και να συγκρίνετε τις τιμες στις ασφαλειες μηχανης και να βρείτε την πιο οικονομική, για να ασφαλίσετε το όχημά σας. Εύκολα και γρήγορα, με μια απλή αναζήτηση και συμπληρώνοντας τα ατομικά στοιχεία σας, μπορείτε να βρείτε τα προσφερόμενα ασφαλιστήρια της αγοράς, για να επιλέξετε εκείνο που σας συμφέρει περισσότερο. Με τη σύγκριση τιμών θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα και να κάνετε μια πλήρως ενημερωμένη επιλογή για την ασφάλεια της μηχανής σας.

  Βασική ασφάλεια

  Τα συμβόλαια που παρέχουν τη βασική ασφαλεια μηχανης σας προσφέρουν τις υποχρεωτικές καλύψεις που απαιτεί ο νόμος, σχετικά με την αστική ευθύνη έναντι τρίτων, ατύχημα τρίτου, όπως και ζημιές λόγω δικής σας υπαιτιότητας. Άλλωστε, η βασική ασφάλεια είναι το ελάχιστο που απαιτείται από τον νόμο για κάθε όχημα, είτε πρόκειται για αυτοκίνητο, είτε για μηχανή. Ιδιαίτερα για τις μηχανές, το κόστος της βασικής ασφάλειας είναι αρκετά χαμηλό και σας προσφέρει την απαραίτητη νομική κάλυψη για να μπορείτε να κυκλοφορείτε.

  Εξάμηνα συμβόλαια ασφάλισης

  Ορισμένες εταιρείες δε διαθέτουν 6μηνα συμβόλαια ασφάλισης μηχανής και φυσικά ούτε μικρότερης διάρκειας. Ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένες ασφαλιστικές εταιρείες που σας επιτρέπουν να ασφαλίζετε τη μηχανή σας για μικρά χρονικά διαστήματα, ιδιαίτερα χρήσιμη επιλογή για όσους επιθυμούν να κινούν τις μηχανές τους μόνο εποχιακά, για παράδειγμα το καλοκαίρι.

  Φυσικά, εάν χρησιμοποιείτε τη μηχανή σας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η ετήσια ασφάλισή της σας συμφέρει πολύ περισσότερο.

  Ετήσια συμβόλαια ασφάλισης

  Όταν πραγματοποιείτε συμβόλαια μεγάλης χρονικής διάρκειας, όπως είναι τα ετήσια, αποδεικνύονται πολύ πιο συμφέροντα οικονομικά από ολιγόμηνα συμβόλαια. Οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους για τους πελάτες τους στα μεγάλα συμβόλαια, ενώ παράλληλα απαλλάσσεστε από το άγχος της ανανέωσης συμβολαίου κάθε 3 ή 6 μήνες.

  Το ετήσιο συμβόλαιο σας προσφέρει τις πιο συμφέρουσες τιμές και εάν τα ασφάλιστρα είναι 70€ και άνω, θα έχετε τη δυνατότητα για άτοκες δόσεις. Με αυτό τον τρόπο έχετε τη δυνατότητα να εξασφαλίσετε την πιο συμφέρουσα τιμή που σας παρέχουν τα ετήσια συμβόλαια, ενώ θα τα αποπληρώνετε με μηνιαίες δόσεις από την κάρτα σας.

  Ασφάλεια μηχανής και παράγοντες που την επηρεάζουν

  Αρκετοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τα ασφάλιστρα της μηχανής σας.

  Όπως και στα αυτοκίνητα, παίζει ρόλο η ηλικία του οδηγού, τι ατυχήματα μπορεί να έχει προκαλέσει, η κατηγορία της μηχανής, καθώς οι σπορ μηχανές έχουν υψηλότερο κόστος ασφάλισης, ενώ χαμηλότερο έχουν τα μικρά σκούτερ, όπως και το μέρος στο οποίο θα κυκλοφορεί κατά βάση η μηχανή.

  Οι συγκεκριμένοι παράγοντες είναι αυτοί που καθορίζουν το κόστος των ασφάλιστρων, με τις διαφορές να φτάνουν ακόμα και στο 30%.

  Συμβουλές για το κόστος του συμβολαίου

  Όπως και στα συμβόλαια ασφάλειας αυτοκινήτου, το να μην έχουν καταγραφεί ατυχήματα δικής σας υπαιτιότητας, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση της ασφαλιστικής εταιρείας σχετικά με το κόστος του συμβολαίου που θα σας εκδώσει. Επίσης, σε πολλές εταιρείες, εφαρμόζεται έκπτωση εάν ασφαλίσετε παραπάνω από ένα οχήματα.

  Καλό είναι να θυμάστε ότι οι οδηγοί ηλικίας 25 ετών και κάτω, έχουν μεγαλύτερες χρεώσεις, ενώ οι οδηγοί που διαθέτουν δίπλωμα για λιγότερο από 1 χρόνο, πληρώνουν επιπλέον επασφάλιστρο.

  Προτού καταλήξετε σε κάποιο τελικό συμβόλαιο οικονομικής ασφάλειας μηχανής, αναζητήστε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας, ώστε να δείτε και να συγκρίνετε τις καλύψεις που σας προσφέρει η καθεμία. Μια πολύ σημαντική κάλυψη, για παράδειγμα, είναι η οδική βοήθεια, η οποία δεν παρέχεται σε όλα τα ασφαλιστικά συμβόλαια και καλό θα ήταν να σκεφτείτε πολύ σοβαρά να την συμπεριλάβετε.

  Μηνιαία ασφάλεια μηχανής

  Εάν οι συνθήκες δεν σας το επιτρέπουν, ή η οικονομική επιβάρυνση σας φαίνεται μεγάλη για ένα ετήσιο συμβόλαιο, μπορείτε να ασφαλίσετε η μηχανή σας μόνο για ένα μήνα! Ξεκινήστε με το να υπολογίσετε το κόστος και να δείτε τι σας συμφέρει καλύτερα αναλογικά, καθώς τα ετήσια συμβόλαια συνήθως είναι πιο συμφέροντα. Όμως κρατήστε στο μυαλό σας ότι ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες θα σας συνάψουν συμβόλαιο για μόλις 30 ημέρες!

  Τρίμηνη ασφάλεια μηχανής

  Οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν τη δυνατότητα να κάνετε συμβόλαια μηχανής διάρκειας τριών μηνών.

  Πλήθος κόσμου επιλέγει να μετακινείται με την μηχανή του για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, για τους καλοκαιρινούς μήνες, για παράδειγμα. Υπάρχουν και εκείνοι που διαθέτουν 2-3 μηχανές και ανάλογα τη χρονική περίοδο, επιλέγουν με ποιο όχημα θα κινούνται, επομένως κάνουν συμβόλαιο ασφάλειας για ένα μόνο όχημα, για μικρό χρονικό διάστημα.

  Σε τέτοιες συνθήκες η τρίμηνη ασφάλεια είναι ιδανική. Φυσικά, εάν εν τέλει επιλέξετε να ανανεώνετε την 3μηνη ασφάλεια σε όλη τη διάρκεια του έτους, δηλαδή να κάνετε 4 τρίμηνα ασφαλιστήρια, το κόστος τους θα είναι μεγαλύτερο από μια ετήσια ασφάλεια. Επομένως, υπολογίστε σωστά τις ανάγκες και τις διαθέσεις σας και κάντε ένα συμβόλαιο μηχανής που θα σας συμφέρει.

  Ασφάλεια μηχανής για κλοπή

  Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν συνηθίζεται να προσφέρουν κάλυψη για κλοπή μηχανής, καθώς είναι μεγάλες οι πιθανότητες κλοπής τους από επίδοξους ληστές. Η ασφάλεια κατά της κλοπής για τη μοτοσυκλέτα ή το μηχανάκι σας, επιβαρύνει εσάς τους ίδιους!

  Επιλέξτε κλειδαριές που δεν παραβιάζονται και «κουλούρα» για να μπορέσετε να προστατεύσετε το δίτροχό σας. Ωστόσο, μπορείτε να αναζητήσετε -ανάλογα με τον τύπο της μηχανής και το μέγεθός της- εάν κάποια ασφαλιστική εταιρεία σας προσφέρει κάλυψη κλοπής

  Ποιες είναι οι τιμές για ασφάλεια μηχανής

  Αρκετοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τα ασφάλιστρα της μηχανής σας. Όπως και στα αυτοκίνητα, παίζει ρόλο η ηλικία του οδηγού, τι ατυχήματα μπορεί να έχει προκαλέσει, η κατηγορία της μηχανής, καθώς οι σπορ μηχανές έχουν υψηλότερο κόστος ασφάλισης, ενώ χαμηλότερο έχουν τα μικρά σκούτερ, όπως και το μέρος στο οποίο θα κυκλοφορεί κατά βάση η μηχανή. Οι συγκεκριμένοι παράγοντες είναι αυτοί που καθορίζουν το κόστος των ασφάλιστρων, με τις διαφορές να φτάνουν ακόμα και στο 30%.

  Τι καλύπτει η ασφάλεια μηχανής

  Πρόκειται για την απαραίτητη αποζημίωση για υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες σε περίπτωση ατυχήματος. Η ασφάλεια μηχανής περιλαμβάνει επίσης την ασφάλιση τρίτων, η οποία πληρώνει για ζημιές που προκαλεί ο οδηγός σε “τρίτους”. Τρίτα πρόσωπα θεωρούνται οι επιβαίνοντες στο όχημα που προκάλεσε το ατύχημα, αλλά όχι ο ίδιος ο ασφαλισμένος ούτε και ο οδηγός.

  Γιατί να ασφαλίσω τη μηχανή μου

  Η βασική ασφάλιση οχημάτων είναι υποχρεωτική σε πολλές χώρες, τόσο για τα οχήματα όσο και για τους οδηγούς που έχουν άδεια κυκλοφορίας. Πρόκειται για την απαραίτητη αποζημίωση για υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες σε περίπτωση ατυχήματος. Ένα όχημα πρέπει να είναι ασφαλισμένο ακόμη και αν δεν οδηγείται, διαφορετικά ο ιδιοκτήτης πρέπει να παραδώσει τις πινακίδες.