Ασφάλεια
Σκάφους

Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν στους ιδιοκτήτες σκαφών συμβόλαια για την ασφάλεια του πλωτού οχήματός τους.

Η ασφάλιση κάθε θαλάσσιου οχήματος είναι απαραίτητη, για όποια χρήση και να προορίζεται, είτε πρόκειται για ιδιωτικό σκάφος αναψυχής, είτε για επαγγελματική χρήση. Στο «…» σας προσφέρουμε τις πιο οικονομικές ασφάλειες, για να κυκλοφορείτε νόμιμα με το σκάφος σας και να έχετε την απαραίτητη κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων. Μέσα από το «…» μπορείτε να επιλέξετε την online ασφάλεια αυτοκινήτου στην οποία θα συμπεριλάβετε την υποχρεωτική κάλυψη κοτσαδόρου, η οποία συνηθίζεται να είναι δωρεάν από τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ κάποιες ίσως ζητούν μια μικρή χρέωση για το επασφάλιστρο. Εσείς, ωστόσο, φροντίστε να το έχετε συμπεριλάβει στο ασφαλιστήριό σας, καθώς διαφορετικά δεν θα έχετε την απαραίτητη κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος.

Ασφάλεια σκάφους από 24€!

Βρείτε τη φθηνότερη ασφάλιση για το σκάφος σας, από μόλις 24€/έτος!

Ασφάλεια σκάφους | Ασφάλεια σκάφους τιμές |

Τιμές ασφάλειας σκάφους

Μια ασφάλεια για ιδιωτική χρήση είναι ιδιαίτερα οικονομική, με τις χρεώσεις να ξεκινούν από τα 24€ για ετήσια συμβόλαια ταχύπλοων, μηχανής 30hp. Η ασφάλεια ιστιοπλοϊκού έως 6 μέτρων μπορεί να φτάσει τα 30€ ανά έτος για την ελάχιστη κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων.

Τα jetski είναι αυτά που έχουν τα μεγαλύτερα έξοδα ασφαλιστικής κάλυψης, καθώς θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνα, ενώ τα ασφάλιστρα για ένα jetski μηχανής 80hp, ξεκινάνε από 89€ το έτος.

Υποχρεωτική ασφάλεια σκάφους

Όλα τα πλεούμενα απαιτείται υποχρεωτικά να διαθέτουν ασφάλεια, ανεξάρτητα από τη μηχανή και την ιπποδύναμή τους. Φυσικά, το ίδιο ισχύει για το δίπλωμα κάθε χειριστή σκάφους με μηχανές άνω των 15 ίππων, το οποίο πρέπει να είναι ενεργό. Τα ταχύπλοα και τα φουσκωτά με μηχανές μικρότερες των 15 αλόγων, δεν απαιτείται δίπλωμα.

Στη βασική κάλυψη περιλαμβάνεται η αστική ευθύνη για υλικές ζημιές που μπορεί να προκληθούν από κάποιο ατύχημα, από πρόσκρουση ή από ναυάγιο, όπως και οι σωματικές βλάβες που πιθανόν να προκληθούν σε τρίτους. Επιπλέον, στην ασφαλιστική κάλυψη περιλαμβάνεται και η ευθύνη έναντι θαλάσσιας ρύπανσης, παράγοντας που πρέπει να συγκαταλέγεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, έως το ποσό των 150.000€.

Ασφάλεια για φουσκωτό, ταχύπλοο και ιστιοπλοϊκό

Η ασφάλεια για φουσκωτό και ταχύπλοο επηρεάζεται από τη μηχανή τους, ενώ σε ένα ιστιοπλοϊκό παίζουν ρόλο και τα μέτρα του.

Όσο μικρότερη είναι η ιπποδύναμη της μηχανής, τόσο πιο οικονομικά ασφάλιστρα θα βρείτε. Το ίδιο ισχύει αναλογικά και για τα μέτρα του ιστιοπλοϊκού, για το ετήσιο κόστος ασφάλισής του.

Ασφάλεια σκάφους | Ασφάλεια σκάφους τιμές |

Ασφάλεια jet ski

Το να ασφαλίσετε ένα jet ski ίσως σας κοστίσει αρκετά, καθώς αποτελούν μια ιδιαίτερα ακριβή κατηγορία ασφάλισης θαλάσσιων οχημάτων, διότι είναι συχνό φαινόμενα να προκαλούν ατυχήματα. Ωστόσο, το ακριβές ποσό των ασφάλιστρων μπορεί να επηρεαστεί από την μηχανή του jet ski, ενώ το κόστος τους ξεκινάει περίπου από τα 89€ ανά έτος, για τη βασική ασφάλεια, η οποία σας προσφέρει κάλυψη για την ελάχιστη υποχρεωτική αστική ευθύνη.

Οδήγηση σκάφους από άλλους χειριστές

Εάν κάποιος άλλος χειριστής, με δίπλωμα αντίστοιχο του δικού σας σκάφους, επιθυμεί να οδηγήσει με δική σας άδεια το σκάφος σας, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Σε περίπτωση όμως που διαθέτει δίπλωμα για χρονικό διάστημα μικρότερο του έτους, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με την ασφαλιστική εταιρεία σας, καθώς πιθανόν να επιβληθεί ένα επασφάλιστρο, δεδομένου ότι αυξάνεται ο κίνδυνος για την πρόκληση ατυχήματος.

 

  Ασφάλεια σκάφους από 24€!

  Βρείτε τη φθηνότερη ασφάλιση για το σκάφος σας, από μόλις 24€/έτος!

  Ασφάλιση επαγγελματικής χρήσης και θαλάσσια σπορ

  Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε σκάφος για επαγγελματική χρήση και θέλετε να το ασφαλίσετε, ώστε να το εκμεταλλεύεστε για θαλάσσια σπορ, τότε οφείλετε να ενημερώσετε την ασφαλιστική εταιρεία σας, για να προστεθεί το αντίστοιχο επασφάλιστρο.

  Τα ασφάλιστρα σε αυτές τις περιπτώσεις υπολογίζονται διαφορετικά, καθώς στα θαλάσσια σπορ προσμετράται και η πιθανότητα πρόκλησης ατυχημάτων. Η ασφάλεια αστικής ευθύνης θα πρέπει να περιλαμβάνει και την αποζημίωση προς τους πελάτες σας, εάν προκληθεί κάποιο ατύχημα.

  Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε επικοινωνήσει με την ασφαλιστική εταιρεία σας και να έχετε ενημερώσει σχετικά με τη χρήση του σκάφους, τα στοιχεία του, καθώς και τα στοιχεία της επιχείρησής σας. Έτσι, θα υπολογιστούν τα ακριβή ασφάλιστρα και θα διαθέτετε 100% κάλυψη.

  Τι προβλέπει η ασφάλεια σκάφους

  Η υποχρεωτική ασφάλιση σκάφους προβλέπει: • Αστική ευθύνη για σωματικές βλάβες από πρόσκρουση, σύγκρουση, ναυάγιο ή οποιαδήποτε άλλη αιτία, με το ασφαλιστικό ποσό να καθορίζεται σε 50.000€ ανά επιβάτη. • Αστική ευθύνη για υλικές ζημίες επιβαινόντων και τρίτων από πρόσκρουση, σύγκρουση, ναυάγιο ή οποιαδήποτε άλλη αιτία, με το ασφαλιστικό ποσό να καθορίζεται σε 150.000€. • Πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης. To ασφαλιστικό ποσό καθορίζεται σε 150.000€.

  Τι τιμές έχει η μια ασφάλεια σκάφους

  Μια ασφάλεια για ιδιωτική χρήση είναι ιδιαίτερα οικονομική, με τις χρεώσεις να ξεκινούν από τα 24€ για ετήσια συμβόλαια ταχύπλοων, μηχανής 30hp. Η ασφάλεια ιστιοπλοϊκού έως 6 μέτρων μπορεί να φτάσει τα 30€ ανά έτος για την ελάχιστη κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων. Όσο μικρότερη είναι η ιπποδύναμη της μηχανής, τόσο πιο οικονομικά ασφάλιστρα θα βρείτε. Το ίδιο ισχύει αναλογικά και για τα μέτρα του ιστιοπλοϊκού, για το ετήσιο κόστος ασφάλισής του.

  Γιατί να ασφαλίσω το σκάφος μου

  Όλα τα πλεούμενα απαιτείται υποχρεωτικά να διαθέτουν ασφάλεια, ανεξάρτητα από τη μηχανή και την ιπποδύναμή τους. Φυσικά, το ίδιο ισχύει για το δίπλωμα κάθε χειριστή σκάφους με μηχανές άνω των 15 ίππων, το οποίο πρέπει να είναι ενεργό.