Ασφάλεια ταξί

Ασφαλεια αυτοκινητου | Ασφαλεια αυτοκινητου τιμες |

Βάσει νόμου, στην Ελλάδα όλοι οι επαγγελματίες οδηγοί ΤΑΞΙ πρέπει να διαθέτουν ασφάλιση με την ελάχιστη ασφάλεια ταξί αστικής ευθύνης. Με το συγκεκριμένο τύπο ασφάλειας είστε καλυμμένοι σε τυχόν ατύχημα που μπορεί να προκληθεί με δική σας υπαιτιότητα, έναντι τρίτων.

Στην ασφάλεια ταξί μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον καλύψεις, όπως την οδική βοήθεια, νομική κάλυψη, ολική ή μερική κλοπή, ασφάλεια για πυρκαγιές και εμπρησμούς, ενώ μερικές εταιρείες παρέχουν πλήρη μικτή ασφάλεια.

Κόστος ασφάλισης ταξί

Το κόστος των ασφάλιστρων εξαρτάται από το μέρος στο οποίο κινείται το ταξί. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι διαφορετικά για ένα ταξί που κινείται στην Αθήνα και διαφορετικά (συνήθως λιγότερα) για ένα ταξί που βρίσκεται στην επαρχία.

Ένα ενδεικτικό κόστος τρίμηνης ασφάλειας ταξί, αυτοκινήτου του 2017 και ηλικία οδηγού 40 έτη, στη επαρχία έχει κόστος περίπου 140€, στη Θεσσαλονίκη γύρω στα 330€, ενώ στην Αθήνα 370€.

Η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου!

Πάρτε άμεσα προσφορά από τις καλύτερες ασφαλιστικές και εξοικονομήστε έως 250€ το χρόνο.

Φθηνή ασφάλεια ταξί

Αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν εξαιρετικές τιμές σε επαγγελματίες οδηγούς ταξί. Το μόνο που χρειάζεστε για να βρείτε την πιο οικονομική προσφορά για εσάς, είναι να πραγματοποιήσετε αναζήτηση μέσα από τη σελίδα μας σε όλες τις εταιρείες και να βρείτε τις προσφορές με τις καλύψεις που επιθυμείτε.

Όπως και στα οχήματα ι.χ., έτσι και στα ταξί η ετήσια ασφάλεια είναι πιο συμφέρουσα οικονομικά, με την τιμές που φτάνουν το -25% σε σχέση με συμβόλαια τρίμηνης ασφάλειας.

Αναζητήστε στο «…» τις προσφορές όλων των ασφαλιστικών εταιρειών, βάσει των προσωπικών σας στοιχείων, όπως η πόλη όπου μετακινείστε, τα στοιχεία του οδηγού και του οχήματος και θα βρείτε τις πιο οικονομικές και αξιόπιστες προτάσεις συμβολαίων.

Ενδεικτικά, το κόστος για ετήσια ασφάλιση ταξί στην επαρχία, υπολογίζεται περίπου στα 600€.

Πέρα από το κόστος, όμως, θα πρέπει να επιλέξετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας και βάσει της αξιοπιστίας της ασφαλιστικής εταιρείας. Αντιμετωπίστε την ασφαλιστική εταιρεία ως συνεργάτη που θα πρέπει να εμπιστευθείτε σε μία δύσκολη και έντονη στιγμή. Αναλογιστείτε τις πιθανότητες εμπλοκής σας σε ένα ατύχημα, δεδομένου ότι κινείστε κάθε μέρα στο δρόμο και βρείτε την εταιρεία που θα είστε σίγουροι ότι θα σας καθοδηγήσει και θα σας συνδράμει εύκολα και γρήγορα με την κατάλληλη και άμεση αποζημίωση.

Μικτή ασφάλεια ταξί

Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες δε διαθέτουν προγράμματα μικτής ασφάλειας για ταξί, επειδή το κόστος θα είναι ιδιαίτερα μεγάλο και απαγορευτικό για να μπορέσουν να καλύψουν ένα ενδεχόμενο ρίσκο. Ωστόσο, στο «…» μπορείτε να κάνετε αναζήτηση για να βρείτε προσφορές μικτής ασφάλειας ταξί, με προγράμματα πλήρους μικτής ασφάλειας και προστασίας κατά κλοπής του αυτοκινήτου.

Βέβαια, το κόστος πλήρους μικτής ασφάλειας ταξί σίγουρα θα είναι μεγαλύτερο σε σχέση με μία απλή βασική κάλυψη. Εντούτοις, δεδομένου ότι βρίσκεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο δρόμο και στους κινδύνους που επιφυλάσσει, καλό θα ήταν να μελετήσετε προσεκτικά το ενδεχόμενο συμβολαίου πλήρης μικτής κάλυψης.

Μηνιαία ασφάλιση ταξί

Αυτή τη στιγμή δεν κυκλοφορεί κάποιο συμβόλαιο διάρκειας ενός μήνα για ταξί, με το ελάχιστο χρονικό διάστημα ασφάλισης ταξί να είναι το τρίμηνο. Ωστόσο, τα ετήσια συμβόλαια είναι αυτά που σας συμφέρουν οικονομικά περισσότερο από κάθε άλλη επιλογή. Μπορείτε παράλληλα, σε συμφωνία με την εταιρεία σας, να το εξοφλήσετε σε 12 άτοκες δόσεις. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να επωφεληθείτε την οικονομική προσφορά του ετήσιου συμβολαίου, ενώ θα το πληρώνετε με τον μήνα.

Επιπλέον καλύψεις ασφάλειας ταξί

Ορισμένες έξτρα καλύψεις στο ασφαλιστήριό σας θεωρούνται απαραίτητες για τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί. Η οδική βοήθεια και η νομική κάλυψη είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σας φανούν χρήσιμες. Η οδική βοήθεια έχει χρέωση περίπου 30-40€/εξάμηνο και η νομική κάλυψη σε ορισμένες εταιρείες προσφέρεται δωρεάν, ενώ σε άλλες έχει κόστος περίπου 30€/έτος.

Η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου!

Πάρτε άμεσα προσφορά από τις καλύτερες ασφαλιστικές και εξοικονομήστε έως 250€ το χρόνο.