Βασική ασφάλεια αυτοκινήτου

Ασφαλεια αυτοκινητου | Ασφαλεια αυτοκινητου τιμες |

Εάν μένετε ή κινείστε στη Θεσσαλονίκη και επιθυμείτε να ασφαλίσετε το αυτοκίνητό σας, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος για να αναζητήσετε την κατάλληλη προσφορά. Βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και εξοικονομήστε χρήματα συγκρίνοντας τις προσφορές των ασφαλιστικών εταιρειών για να βρείτε αυτή που καλύπτει τις ανάγκες σας.

Είναι γεγονός ότι για το ίδιο αυτοκίνητο τα ασφάλιστρα στη Θεσσαλονίκη είναι χαμηλότερα από αυτά των Αθηνών και όσο απομακρύνεστε από την πόλη θα εντοπίσετε ότι τα ασφάλιστρα μειώνονται ακόμα περισσότερο.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες αξιοποιούν τα δεδομένα που καταχωρείτε στην αίτησή σας και βάσει του Τ.Κ. της μόνιμης κατοικίας σας, προχωράνε στην έκδοση των αντίστοιχων συμβολαίων. Βάσει των καταχωρημένων στοιχείων των ασφαλιστικών εταιρειών, φαίνεται ότι το ρίσκο εμπλοκής ενός αυτοκινήτου σε ατύχημα είναι μεγαλύτερο για αυτά που κινούνται στην Αθήνα, σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη και ακόμα μικρότερο για αυτά που κινούνται στην επαρχία. 

Η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου!

Πάρτε άμεσα προσφορά από τις καλύτερες ασφαλιστικές και εξοικονομήστε έως 250€ το χρόνο.

Εσείς χρειάζεται να εστιάσετε στην επιλογή μιας αξιόπιστης και έμπιστης ασφαλιστικής εταιρείας, η οποία θα μπορέσει να σταθεί δίπλα σας τη δύσκολη στιγμή της εμπλοκής σας σε ένα ατύχημα ή κλοπής του αυτοκινήτου σας και θα σας αποζημιώσει γρήγορα, άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις.

Καλύψεις βασικής ασφάλειας

Οι καλύψεις που περιλαμβάνονται στη βασική ασφάλεια είναι ουσιαστικά η αποζημίωση που θα δοθεί από την ασφαλιστική εταιρεία σε περίπτωση που είστε υπαίτιος για κάποιο τροχαίο. 

Συγκεκριμένα, η βασική ασφάλεια καλύπτει αποζημίωση σωματικής βλάβης έως 1.220.000€/άτομο, υλικές ζημιές 1.220.00€/ ατύχημα, αστική ευθύνη πυρκαγιάς εάν από το όχημα προκληθούν ζημιές λόγω πυρκαγιάς, καθώς και αυτογνώμων αφαίρεση.

Καλύψεις που δεν περιλαμβάνονται

Βάσει των επιπλέον καλύψεων που μπορείτε να προσθέσετε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας, μπορείτε στην ουσία να το προσαρμόσετε όπως εσείς επιθυμείτε, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες σας.

Μπορείτε να επιλέξετε καλύψεις βασισμένες στους κινδύνους που διατρέχετε, την περιοχή που μένετε και τις αιτίες από τις οποίες θεωρείτε ότι μπορεί να βρεθεί εκτεθειμένο το αυτοκίνητό σας.

Πρόσθετες καλύψεις που μπορείτε να συμπεριλάβετε στη βασική ασφάλειά σας είναι η οδική ασφάλεια, θραύση κρυστάλλων, ώστε να λάβετε αποζημίωση εάν ραγίσει ή σπάσει κάποιο τζάμι, νομική προστασία υπεράσπισης σε περίπτωση εναντίωσης με άλλο οδηγό ή ασφαλιστική εταιρεία, κάλυψη προσωπικού ατυχήματος, ασφάλιση πυρκαγιάς, φυσικά φαινόμενα και τρομοκρατική ενέργεια.

Φυσικά, εάν δεν θέλετε απλώς να συμπεριλάβετε ορισμένα πρόσθετα της βασικής κάλυψης, αλλά να διαθέτετε ολοκληρωμένη ασφάλεια για το αυτοκίνητό σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα πρόγραμμα μικτής ασφάλισης αυτοκινήτου, το οποίο σας καλύπτει για σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, ακόμα και εάν ευθύνεστε οι ίδιοι για τη ζημιά.

 

Η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου!

Πάρτε άμεσα προσφορά από τις καλύτερες ασφαλιστικές και εξοικονομήστε έως 250€ το χρόνο.

Διαφορές βασικής και μικτής κάλυψης

Εάν διαθέτετε ένα συμβόλαιο βασικής κάλυψης, τότε σε περίπτωση ατυχήματος δικής σας υπαιτιότητας, η ασφαλιστική σας εταιρεία καλύπτει μόνο το άλλο μέρος, ενώ τις δικές σας ζημιές οφείλετε να τις πληρώσετε εσείς εξ’ ολοκλήρου.

Η μικτή ασφάλεια, από την άλλη, διαθέτει κάλυψη με ιδίες ζημιές και καλύπτει και τη δική σας αποζημίωση, ακόμα και εάν έχετε προκαλέσει εσείς το ατύχημα. Βέβαια, πρέπει να έχετε κατά νου ότι η ασφαλιστική εταιρεία δεν θα προχωρήσει σε αποζημίωσή σας εάν έχετε κάνει κατανάλωση αλκοόλ ή ουσιών σε περίπτωση ατυχήματος. Επίσης, θα πρέπει να αναλογιστείτε το ποσό της «απαλλαγής» του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σας.

Με την «απαλλαγή» δηλώνεται το ποσό που αντιστοιχεί στη δική σας πληρωμή, ανεξαρτήτως το ποσό της ζημιάς που έχει προκληθεί. Εάν για παράδειγμα, το ποσό απαλλαγής που έχετε δηλώσει είναι 500€ και η ζημιά από ένα ατύχημα έχει κόστος 1.500€, τότε εσείς οφείλετε να δώσετε τα 500€ της απαλλαγής και τα υπόλοιπα 1.000€ θα τα καλύψει η ασφαλιστική σας.

Η επιλογή ενός συμβολαίου μικτής ασφάλειας συνηθίζεται να γίνεται για νέα αυτοκίνητα, όσο και για νέους οδηγούς, καθώς και για αυτοκίνητα μεγάλης αξίας.

Χρονική διάρκεια ασφαλιστηρίου συμβολαίου

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε διαθέσιμα ασφαλιστήρια συμβόλαια διάρκειας από 1 μήνα, έως 1 έτος. Βέβαια, πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο μεγαλύτερη χρονική διάρκεια έχει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, τόσο πιο μικρό θα είναι το μηνιαίο κόστος ασφάλισης.

Τα ετήσια συμβόλαια έχουν σημαντικά μικρότερο κόστος, με το όφελος να φτάνει το 40% της τιμής.

Έκπτωση ασφάλειας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποκτήσετε μεγάλες εκπτώσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαιά σας.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, μπορείτε να επωφεληθείτε από συμβόλαια μεγάλης χρονικής διάρκειας, καθώς μειώνεται κατά πολύ το μηνιαίο ασφάλιστρο.

Επίσης, ανά περιόδους μπορείτε να βρείτε προσφορές σε συμβόλαια από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Με την εγγραφή σας σε newsletter των εταιρειών, μπορείτε να λαμβάνετε στο email σας νέα, πληροφορίες και προσφορές, από τις ασφαλιστικές εταιρείες, ώστε να μένετε ενημερωμένοι για τα διαθέσιμα συμβόλαια με τα αντίστοιχα κόστη τους.

Σε τέτοιες περιπτώσεις οι εκπτώσεις μπορούν να φτάσουν το 15%.

Επίσης, υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων οι οποίοι δικαιούνται έκπτωση, η οποία τους παραχωρείται απευθείας από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Σε αυτές τις κατηγορίες ανήκουν οι στρατιωτικοί ή οι αστυνομικοί, με εκπτώσεις που φτάνουν το 10-12%.

Άτοκες δόσεις και ευκολία εξόφλησης

Οι ασφαλιστικές εταιρείες σας δίνουν επίσης τη δυνατότητα εξόφλησης του ασφαλιστήριου συμβολαίου σας σε 12 άτοκες δόσεις. Με αυτό τον τρόπο, έχετε στην ουσία τα οικονομικά οφέλη ενός ετήσιου συμβολαίου, αλλά η αποπληρωμή του γίνεται μηνιαία μέσω πιστωτικής κάρτας.

Συγκρίνετε εύκολα και γρήγορα όλες τις διαθέσιμες ασφάλειες και επιλέξτε αυτή που σας καλύπτει, στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Η καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου!

Πάρτε άμεσα προσφορά από τις καλύτερες ασφαλιστικές και εξοικονομήστε έως 250€ το χρόνο.