Μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου

Ασφαλεια αυτοκινητου | Ασφαλεια αυτοκινητου τιμες |

Στο AsfaleiaGiaMena.gr θα βρείτε μικτή ασφάλεια στις οικονομικότερες τιμές της αγοράς. Συγκρίνετε τα προτεινόμενα συμβόλαια και καταλήξτε στην πιο συμφέρουσα επιλογή για εσάς.

Στοιχεία μικτής ασφάλειας προς σύγκριση

Μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου προτιμούν ιδιοκτήτες καινούριων οχημάτων, συνήθως υψηλής αξίας και οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν τέτοιου είδους συμβόλαια στους πελάτες τους. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τόσο στις παρεχόμενες καλύψεις του εκάστοτε συμβολαίου, όσο και στα ψιλά γράμματά του.

Στη σελίδα μας μπορείτε να συγκρίνετε τις τιμές και τις καλύψεις των συμβολαίων μεταξύ διαφορετικών ασφαλιστικών εταιρειών, για να βρείτε το πρόγραμμα σου σας καλύπτει, στην πιο οικονομική τιμή της αγοράς.

Σύγκριση τιμών στη μικτή ασφάλεια!

Πάρτε άμεσα προσφορά από 25 ασφαλιστικές εταιρείες και εξοικονομήστε έως 250€!

Τι σημαίνει μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου;

Η μικτή ασφάλεια σας παρέχει κάλυψη για το όχημά σας, για τις περισσότερες περιπτώσεις ατυχημάτων -πλην ορισμένων εξαιρέσεων τις οποίες θα αναφέρουμε παρακάτω- και μπορεί να σας αποζημιώσει η ασφαλιστική εταιρεία, είτε ευθύνεστε για το ατύχημα, είτε όχι. Η εταιρεία θα σας καλύψει, λοιπόν, το κόστος της επισκευής, όμως θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις εξαιρέσεις και στις λεπτομέρειες του συμβολαίου σας.

Σημεία προσοχής μικτής ασφάλειας

Απαλλαγή

Στα ασφαλιστικά συμβόλαια μικτής ασφάλειας ορίζεται ένα ποσό ως απαλλαγή, το οποίο πληρώνετε εσείς έως το συγκεκριμένο ποσό και η ασφάλειά σας καλύπτει το υπόλοιπο κόστος. Αυτό θα συμβεί στις περιπτώσεις όπου ευθύνεστε εσείς για κάποιο ατύχημα και θα πρέπει να κάνετε χρήση της κάλυψης ιδίες ζημίες.

Το ποσό της απαλλαγής ξεκινάει περίπου από τα 150€, ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες συνηθίζεται να δίνουν κάποιες επιλογές ποσών για να επιλέξετε. Υπολογίστε ότι όσο μικρότερο ποσό απαλλαγής επιλέξετε, τόσο μεγαλύτερο ασφαλιστικό κόστος θα έχετε. Θεωρητικά, ένα ικανοποιητικό ποσό απαλλαγής είναι τα 500€, καθώς σας προσφέρει μικρότερα ασφάλιστρα και ακόμα και εάν προκληθεί ζημιά μεγάλου κόστους, τότε θα σας το καλύψει η ασφαλιστική εταιρεία.

Εξαιρέσεις καλύψεων

Στη μικτή ασφάλεια δε δικαιούστε αποζημίωση σε περίπτωση που έχετε παραβιάσει τον Κ.Ο.Κ. σε ό,τι αφορά την κατανάλωση αλκοόλ ή τη χρήση ουσιών. Εάν, λοιπόν, προκαλέσετε κάποιο ατύχημα υπό αυτές τις συνθήκες, οι κινήσεις της ασφαλιστικής εταιρείας είναι να καλύψει το κόστος ζημίας του άλλου οχήματος και θα κινηθεί εναντίον σας για να διεκδικήσει τη ζημιά.

Οι καλύψεις του ασφαλιστήριου συμβολαίου -είτε πρόκειται για βασική ασφάλεια, είτε για μικτή- δεν ισχύουν εάν βρίσκεστε υπό την επήρεια αλκοόλ ή απαγορευμένων ουσιών.

Κόστος και τιμές μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου

Πραγματοποιώντας μια ολοκληρωμένη έρευνα, θα μπορέσετε να βρείτε τις τιμές των συμβολαίων μικτής ασφάλειας από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, καθώς οι περισσότερες προσφέρουν στους πελάτες τους πακέτα μικτής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, εάν αγοράσετε καινούριο όχημα με τραπεζική χρηματοδότηση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η τράπεζα θα ζητήσει υποχρεωτικά μικτή ασφάλεια, ώστε να είναι εξασφαλισμένη. Εάν, από την άλλη, πραγματοποιείτε αγορά καινούριου οχήματος με μετρητά, η μικτή ασφάλεια δεν είναι υποχρεωτική, αλλά συστήνεται.

Συμβόλαια καινούριων οχημάτων από αντιπροσωπεία, δεν απαιτούν την επίσκεψη από εκτιμητή για τη δημιουργία ασφαλιστήριου συμβολαίου. Το μόνο που χρειάζεται, είναι το τιμολόγιο της αντιπροσωπείας. Για την αγορά μεταχειρισμένου οχήματος και τη μικτή ασφάλισή του, τότε χρειάζεται επίσκεψη από πραγματογνώμονα, για τον έλεγχο και την καταγραφή της κατάστασής του.

Σχετικά με το κόστος της μικτής ασφάλειας, για ένα αυτοκίνητο 1400 κυβικών, μπορείτε να υπολογίζετε ενδεικτικά ότι τα συμβόλαια ξεκινούν περίπου από τα 200€ το εξάμηνο, ποσό το οποίο αυξάνεται με την αύξηση της εμπορικής αξίας του οχήματος, αλλά και των κυβικών του.

Συγκρίνετε τις τιμές και τις καλύψεις της κάθε ασφαλιστικής εταιρείας με ένα κλικ στο «…» για να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει.

Καλύψεις μικτής ασφάλειας αυτοκινήτου

Η μικτή ασφάλεια σας παρέχει κάλυψη σε όλα τα στοιχεία του εργοστασιακού εξοπλισμού του αυτοκινήτου σας, όπως το αγοράσατε. Τα επιπλέον «αξεσουάρ» που μπορεί να προσθέσατε κατόπιν της αγοράς, δεν έχουν κάλυψη, εκτός εάν πραγματοποιήσετε πρόσθετη πράξη συμβολαίου και τα εξασφαλίσετε έξτρα.

Επίσης, υπολογίστε ότι ετησίως υπάρχει απομείωση της αξίας του αυτοκινήτου σας, το οποίο σημαίνει ότι, εάν για παράδειγμα αγοράσατε ένα αυτοκίνητο 15.000€, τότε σε 1 χρόνο η αξία του θα είναι 13.000€. Δεδομένης της απομείωσης της αξίας, υπολογίστε ότι ετησίως θα πρέπει να μειώνετε την αξία του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου σας και να πληρώνετε λιγότερα χρήματα, ενώ σε περίπτωση ατυχήματος, η ασφαλιστική εταιρεία θα σας αποζημιώσει με μέγιστο κεφάλαιο την τρέχουσα αξία του οχήματός σας.

Πότε αξίζει η μικτή ασφάλεια;

Ένα καινούριο αυτοκίνητο, ή ακόμα και ένα μεταχειρισμένο όχημα υψηλής αξίας, αξίζει να διαθέτει κάλυψη μικτής ασφάλειας. Ιδιαίτερα για αυτοκίνητα αξίας 10.000€ και άνω, καλό θα ήταν να είστε καλυμμένοι, καθώς σας παρέχει προστασία κεφαλαίου και ρευστότητας σε κάθε ατύχημα. Μια αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία, άλλωστε, θα μπορέσει να είναι δίπλα σας σε τέτοιες περιπτώσεις και να σας προσφέρει άμεσα την αντίστοιχη αποζημίωση, χωρίς να περιπλέκει ιδιαίτερα τις διαδικασίες.

Σύγκριση τιμών στη μικτή ασφάλεια!

Πάρτε άμεσα προσφορά από 25 ασφαλιστικές εταιρείες και εξοικονομήστε έως 250€!