Ασφάλεια
σπιτιού

Βρείτε την κατάλληλη ασφάλεια κατοικίας για εσάς

Ασφαλίστε το σπίτι σας με τα καλύτερα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας με τις πιο οικονομικές τιμές της αγοράς!

Asfaleiagiamena.gr |
Το κόστος αφορά ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Για ποιο λόγο να κάνετε ασφάλεια σπιτιού

Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο σπιτιού μπορεί να σας εξασφαλίσει ηρεμία και σιγουριά για ό, τι τυχόν προκύψει, καθώς η ασφαλιστική εταιρεία θα σας παρέχει την αντίστοιχη αποζημίωση. Η ασφάλεια κατοικίας σας βγάζει από το μυαλό έννοιες όπως τι θα συμβεί σε περίπτωση σεισμού, πλημμύρας κ.α.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι έννοιες για το πώς μπορείτε να διασφαλίσετε την περιουσία και την οικία σας, δεν είναι μικρό πράγμα και γυρνούν συνεχώς στο μυαλό σας. Για αυτό το λόγο, η ασφάλιση της κατοικίας σας μπορεί να σας προσφέρει μεγάλη αίσθηση ηρεμίας. Με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια να ξεκινούν από μόλις 0,81€/τ.μ., η ασφάλιση μιας κατοικίας 100 τ.μ. 1ου ορόφου θα σας κοστίσει μόλις 81€ για ένα έτος – το συγκεκριμένο κόστος αφορά ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας.

Στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας μπορείτε να προσθέσετε καλύψεις ασφάλισης πυρός, κλοπής, πλημμύρας, φυσικών φαινομένων, περιεχομένου, θραύση κρυστάλλων. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε κάλυψη για ζημιές από πτώση αεροσκάφους, πολιτικές ταραχές, τρομοκρατικές ή κακόβουλες ενέργειες, βραχυκύκλωμα κ.α.

                          Ασφάλεια κατοικίας για στεγαστικό δάνειο

Όταν προχωράτε σε αγορά κατοικίας μέσω στεγαστικού δανείου από τράπεζα, τότε απαιτείται να διαθέτετε ασφαλιστήριο συμβόλαιο, για το διάστημα έως την πλήρη εξόφληση του δανείου. Η τράπεζα θέλει να είναι κατοχυρωμένη ότι θα λάβει το κεφάλαιο που σας έχει δανείσει, ακόμα και εάν συμβεί κάποια σημαντική ζημιά στο σπίτι.

Η τράπεζα θα ορίσει τις υποχρεωτικές καλύψεις που θα σας ζητήσει και εσείς οφείλετε να έχετε ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Ωστόσο, μπορείτε να συνάψετε συμβόλαιο με όποια ασφαλιστική εταιρεία επιθυμείτε. Δηλαδή δεν είναι απαραίτητο να κάνετε το συμβόλαιο με την τράπεζα που θα συνεργαστείτε για τη δανειοδότηση.

Αυτή είναι μια διευκρίνιση που θα πρέπει να γνωρίζετε, καθώς πολλές φορές οι τράπεζες ασκούν πίεση ώστε να κάνετε και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με αυτές. Ωστόσο, βάσει της εγκυκλίου 462 της ΤΤΕ είναι σαφές ότι δεν έχετε καμία υποχρέωση να συνάψετε ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την τράπεζα που έχετε συμφωνήσει για το δάνειο. Έχετε τη δυνατότητα να κάνετε συμβόλαιο με όποια ασφαλιστική εταιρεία επιθυμείτε, αρκεί να συμπεριλαμβάνονται οι καλύψεις που σας έχει ορίσει η τράπεζα.

Στην περίπτωση που είστε ήδη ασφαλισμένοι στην τράπεζα και επιθυμείτε να κάνετε μεταφορά της ασφάλειας αλλού, τότε καλό θα ήταν να ξεκινήσετε τη διαδικασία 40-50 ημέρες πριν λήξει το συμβόλαιό σας. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το νέο σας συμβόλαιο θα περιλαμβάνει τα ίδια στοιχεία με αυτό που έχετε ήδη (περιγραφές, απαλλαγές, καλύψεις κ.α.).

                                      Ασφάλεια κλοπής κατοικίας

Με την ασφάλεια κλοπής σπιτιού θα λάβετε αποζημίωση για κάθε κλοπή που μπορεί να συμβεί. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε τις καλύψεις που επιθυμείτε, καθώς η συγκεκριμένη ασφάλεια μπορεί να καλύψει από ζημιές από την κλοπή, έως και το περιεχόμενο που αφαίρεσαν οι ληστές.

Η ασφάλεια κλοπής είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και αποτελεί μια βασική κάλυψη του ασφαλιστήριου συμβολαίου σας. Στη δύσκολη περίπτωση της διάρρηξης του σπιτιού σας, η συγκεκριμένη ασφάλιση θα μπορέσει να σας προσφέρει μια ανακούφιση.

Η καταγραφή των πραγματικών τιμών, όπως ισχύουν για την κατοικία σας, θα σας προσφέρει την όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική αποζημίωση γίνεται. Καλό θα ήταν να μη δηλώσετε μικρότερη αξία κτηρίου για να μειώσετε τα ετήσια ασφάλιστρά σας, αλλά να καταγράψετε την πραγματική αξία του. Έτσι, τη στιγμή της αποζημίωσης θα λάβετε το πραγματικό ποσό της αξίας και όχι το μειωμένο που θα αντιστοιχούσε στην μικρότερη αξία που δηλώσατε.

Start with your zip code to compare car insurance

  Start with your zip code to compare Home insurance

   Start with your zip code to compare life insurance

    Start with your zip code to compare health insurance

     Ασφάλεια εξοχικού

     Η ασφάλιση μίας εξοχικής κατοικίας γίνεται με διαφορετικά δεδομένα σε σχέση με την ασφάλιση μίας μόνιμης κατοικίας. Ένα σπίτι που χρησιμοποιείται ως εξοχικό, δεν έχει χρήση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με αποτέλεσμα να υπολογίζονται με διαφορετικό τρόπο τα ασφάλιστρά του.

     Ωστόσο, οι ασφαλιστικές εταιρείες ορίζουν κάποιες προϋποθέσεις τις οποίες θα πρέπει να πληροί το οίκημα, ώστε να πραγματοποιήσουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Η τοποθεσία του εξοχικού δεν θα πρέπει να είναι δίπλα σε θάλασσα ή σε δάσος, ενώ οι παροχές για το ρεύμα και το νερό θα πρέπει να είναι κλειστές για το διάστημα που δεν θα βρίσκεται κάποιος στο οίκημα. Επίσης, το σπίτι θα πρέπει να επιτηρείται από κάποιον ανά 15 ημέρες -είτε από εσάς, είτε από κάποιο εξουσιοδοτημένο άτομο.

     Ένα συμβόλαιο ασφάλειας εξοχικής κατοικίας σας παρέχει τις ίδιες καλύψεις με την ασφάλεια μόνιμης κατοικίας, ενώ εσείς θα είστε αυτοί που θα επιλέξετε τυχόν επιπλέον καλύψεις, με το ποσό του ασφαλιστηρίου να διαμορφώνεται αναλόγως.

                                                         Σύγκριση τιμών

     Η καλύτερη μέθοδος για να βρείτε την πιο οικονομική ασφάλεια κατοικίας, είναι να αναζητήσετε τις προσφορές από όλες τις εταιρείες και να συγκρίνετε τις προσφερόμενες παροχές τους, με το αντίστοιχο κόστος. Στο «…» θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία για να προχωρήσετε σε σύγκριση όλων των διαθέσιμων προσφορών, για να βρείτε άμεσα την κατάλληλη προσφορά που καλύπτει τις δικές σας ανάγκες.

     Ελέγξτε το ετήσιο κόστος του ασφαλιστηρίου που επιθυμείτε για να βρείτε την πιο συμφέρουσα τιμή και την πιο οικονομική επιλογή για εσάς. Στην Ελλάδα υπάρχουν πληθώρα αξιόπιστων ασφαλιστικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων μπορείτε να επιλέξετε για να εμπιστευθείτε την ασφάλιση του σπιτιού σας.

                                Τι επηρεάζει το κόστος ασφάλισης κατοικίας;

     Οι τιμές για τα ασφάλιστρα σπιτιού επηρεάζονται από αρκετούς διαφορετικούς παράγοντες, από τους  οποίους συνδυαστικά προκύπτει το τελικό ποσό του ασφαλιστήριου συμβολαίου σας. Παράγοντες που καθορίζουν το κόστος των ασφαλίστρων είναι η περιοχή του ακινήτου, ο όροφος του διαμερίσματος, η χρονολογία κατασκευής, καθώς και ο τύπος κατασκευής.

     Βάσει αλγορίθμου, ασφαλιστική εταιρεία θα υπολογίσει το κόστος του ασφαλιστήριου συμβολαίου σας και θα λάβετε σε άμεσο χρόνο προσφορά για την ασφάλιση του σπιτιού σας. Στο site μας μπορείτε να αναζητήσετε τις πιο συμφέρουσες προσφορές από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της Ελλάδας.

     Δύο είδη βασικών ασφαλείσεψν

     Ασφάλεια πυρός κατοικίας

     Η ασφάλεια της κατοικίας σας από φωτιά αποτελεί μια βασική κάλυψη στο συμβόλαιό σας. Εάν στο συμβόλαιό σας περιλαμβάνεται κάλυψη για πυρκαγιά, τότε η ασφαλιστική εταιρεία σας αποζημιώνει σε περίπτωση καταστροφής από κάποια εστία. Η ασφάλεια πυρός αποτελεί πολύ σημαντικό στοιχείο του ασφαλιστήριου συμβολαίου σας και δεν θα πρέπει να την παραλείψετε. Πυρκαγιά μπορεί να προκληθεί ξαφνικά από κάποια δική σας παράβλεψη, από ατύχημα ή ακόμα και από κακόβουλες ενέργειες τρίτων και να έχει πολύ γρήγορα καταστροφικά αποτελέσματα στο σπίτι σας

     Ασφάλεια περιεχομένου

     Με την ασφάλεια περιεχομένου του σπιτιού σας μπορείτε να ασφαλίσετε τα αντικείμενα εντός της οικίας σας από τυχόν ζημιές, κλοπής, πυρκαγιάς ή από άλλες αιτίες. Η ασφαλιστική εταιρεία θα εκτιμήσει και αντίστοιχα θα ασφαλίσει το περιεχόμενο του σπιτιού σας. Εσείς θα πρέπει να φροντίσετε να παρέχετε τις απαραίτητες πληροφορίες στην ασφαλιστική εταιρεία, ώστε να υπολογίσουν τα ασφάλιστρα και την αντίστοιχη αποζημίωση με μία αντικειμενική εκτίμηση. Το περιεχόμενο του σπιτιού που μπορείτε να ασφαλίσετε είναι τα έπιπλα, διακοσμητικά στοιχεία, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα