Προστασία μηχανής από κλοπή

Προστασία μηχανής από κλοπή

Η προστασία της μηχανής από κλοπή απασχολεί πολλούς μοτοσικλετιστές, δεδομένης και της αύξησης που παρουσιάζουν, ειδικά στις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις της χώρας.

Δυστυχώς η ασφάλεια μηχανής για κλοπή αποτελεί μια δυσεύρετη κάλυψη. Ο λόγος είναι ότι σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα, η πιθανότητα κλοπής στις μοτοσυκλέτες είναι πολύ μεγαλύτερη, οπότε οι ασφαλιστικές δεν παρέχουν τέτοια ασφαλιστικά πακέτα για να ελαχιστοποιήσουν το ρίσκο τους.

Μερικές ασφαλιστικές ωστόσο, προσφέρουν ασφάλεια μηχανής για κλοπή, όμως μόνο αν η τρέχουσα αξία του οχήματός σας ξεπερνά ένα ελάχιστο ποσό και αν η μηχανή σας είναι πάνω από κάποια κυβικά. Μάλιστα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έλεγχος και να συνταχθεί έκθεση από πραγματογνώμονα. Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο αν αναζητάτε μικτή ασφάλεια κλοπής, καθώς παρέχεται μόνο από δύο ασφαλιστικές και υπάρχουν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις για την απόκτησή της.

Μπορείτε να κάντε στο site μας μια άμεση αναζήτηση με τα στοιχεία του οχήματός σας και να δείτε αν υπάρχει ασφαλιστική που προσφέρει αυτήν την κάλυψη για το μοντέλο μοτοσυκλέτας που έχετε.

Σε αντίθεση με την ασφάλεια κλοπής αυτοκινήτου, παρέχεται μόνο κάλυψη ολικής κλοπής και όχι μερικής, οπότε δεν είστε προστατευμένοι από κλοπές εξαρτημάτων της μηχανής σας. Στην περίπτωση λοιπόν που η μηχανή σας κλαπεί και δε βρεθεί ποτέ, η εταιρεία θα σας αποζημιώσει με βάση την τρέχουσα αξία της μηχανής σας. Επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ασφάλεια μηχανής κατά της κλοπής περιλαμβάνει αυξημένα ασφάλιστρα κατά περίπου 20-30%.

Η προστασία λοιπόν της μηχανής σας κατά της κλοπής, θα πρέπει να απασχολήσει κι εσάς τους ίδιους. Μερικές συμβουλές που μπορούν να σας σώσουν είναι η επιλογή ασφαλούς σημείου στάθμευσης, η χρήση κουκούλας και αλυσίδας, το κλείδωμα του τιμονιού και η ενεργοποίηση συστήματος συναγερμού.