Ασφάλεια αυτοκινήτου με ρυμούλκα: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ασφάλεια αυτοκινήτου με ρυμούλκα: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Έχετε στην κατοχή σας ρυμούλκα, την οποία έλκετε συχνά με το αυτοκίνητό σας; Τότε, θα πρέπει οπωσδήποτε να αναζητήσετε την καλύτερη λύση για την ασφάλισή της, ώστε να είστε καλυμμένοι σε περίπτωση ατυχήματος.

Πλέον τα ρυμουλκούμενα τρέιλερ ασφαλίζονται μόνα τους, αυτοτελή, δεν συνοδεύουν το αυτοκίνητο στη δική του ασφάλεια. Μέχρι πρόσφατα αν είχατε ένα τρέιλερ στο αυτοκίνητο, απλά το δηλώνατε και περνούσε μαζί στο ασφαλιστήριό σας. Μάλιστα, οι ασφαλιστικές εταιρίες είτε είχαν μια μικρή χρέωση για αυτή την προσθήκη είτε δεν τη χρέωναν καθόλου.

Αυτό ίσχυε μέχρι και τις αρχές του 2022, οπότε τα πράγματα άλλαξαν. Σήμερα, όλα τα τρέιλερ και οι ρυμούλκες πρέπει να έχουν δική τους άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες.

Τι ισχύει πλέον με τα ρυμουλκούμενα

Πλέον τα τρέιλερ έχουν δική τους άδεια κυκλοφορίας, ανεξάρτητα από το αυτοκίνητο. Μπορούν να «κουμπώσουν» σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο έχει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά, αρκεί να είναι ασφαλισμένα.

Τι κάνετε εάν έχετε κοτσαδόρο στο αυτοκίνητο

Αν έχετε κοτσαδόρο στο αυτοκίνητο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει εγκατασταθεί σύμφωνα με όλες τις κείμενες διατάξεις και έχει όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Επιπλέον, από 01/11/2022 οι κοτσαδόροι πρέπει να είναι είτε αναδιπλούμενοι είτε αφαιρούμενοι, δεν επιτρέπεται δηλαδή να είναι μόνιμα πάνω στο αυτοκίνητο. Τέλος, θα πρέπει να δηλώσετε τον κοτσαδόρο και στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να μην σας καλύψει σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα.